30-07-06

blindelings

ik heb geleerd om blindelings te typen, niet door een typcursus te volgen maar door gewoon regelmatig te typen. soms zorgeloos, soms vol fouten maar altijd tijdens mijn zoektocht naar perfectie. ik heb geleerd in perfectie te geloven, door onvolmaaktheden te accepteren, door fouten te bekijken als een deel van universele waarheid. we vertoeven in een grote puzzel want allen hangen we vast aan het mysterie dat 'leven' heet. vaak groei ik door blindelings mijn vertrouwen aan iemand te schenken, want ik laat me niet graag vangen door me te laten meeslepen in slechte ervaringen. ik open mijn ogen voor positieve ervaringen, haal er energie uit en ben voorzichtig door rekening te houden met mijn kinderlijke naïviteit. ik heb geleerd om mijn angsten een plaats te geven, niet door me te isoleren maar door af en toe bang te zijn en te ondervinden dat ik kan overleven in deze chaotische maatschappij. ik heb geleerd om mezelf te zijn, soms door mijn ogen te sluiten wanneer ik dans, maar vooral door regelmatig op avontuur te gaan en zielsverwanten te ontmoeten. ik heb geleerd dat het leven geen zacht gekookt eitje is, niet dat ik geen zachtheid kan ervaren, maar door het leven soms blindelings en zorgeloos te leven bots ik soms toch wel eens ergens hard tegen aan. achteraf durf ik soms lachen met mijn eigen stomiteiten want een hard gekookt eitje kan soms wel smaken. ik heb ontdekt dat blinden soms beter kunnen zien dan wij, niet door me te focussen op hun ogen maar door mezelf te focussen op hun heldere kijk op deze blinde wereld.

dagelijks zijn er mensen op zoek naar een zonnebril, zonder te beseffen waar de zon is. dagelijks wordt ik verblind door felle zonnestralen, ze vertroebelen mijn kijk op de harde realiteit. 

de zon ziet mij graag. ze tovert mij bruin. ze laat de pijn smelten. 

soms vrees ik dat mijn leven een droom is en dat ik selectief blind ben voor het negatieve. maar zolang ik voorzichtig ben, leef en mijn best doe om anderen zo weinig mogelijk te kwetsen, hoef ik dan wel wakker geschud te worden?

tint

06:13 Gepost door Jan en Alleman in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

03-07-06

Er was eens een samenzijn om een heuglijk feit te vieren,...

Alwaar er dusdanig gefeest werd. Bij toerbeurt werd er geZweefschijfindenanderezijntentwedstrijd, geBallekeoverhetnetkletsent, geFrisgezettedochbrandendevloeistoftotzichnement, geMondelingmeedelenvanverhalendiemooierklinkent en ook nog een beetje geLawaaimakenopdaartoevoorzienevoorwerpend.
De positieve uitkomst: het in elkaars gezelschap zijn van meestendeels genoegen verschaffende, zelfstandig optredende menselijk wezens, die onderling behoorlijk congrueerden.

De mate waarin of wijze waarop deze verschillende personen bij dit gegeven een harmonisch geheel vormden, kan men slechts voorstellen met woorden als een voortbrengsel van de beeldende kunsten waar de kunstenaarshand werd geleid door het inwendig gevoel dat tot aangenaam handelen aanspoort.

Zou het mogelijk zijn dat onzer aller kompaan,  Nelle's kloris, diegene wiens achternaam zoveel meer betekenis heeft door toedoen van zijn manen, de "moedige leeuw"(leon hard),
emitteert zijn nimbus van zijn astraallichaam werkelijk zulks een optimisme dat het positivisme geen vat meer heeft op zijn omgeving? Ik hoop dat de welgeëerde lezer hier nog met het verstand kan volgen, daar ik een ambivalent begrip gebruik, waarbij ik doel op de filosofische strekking die niets te maken heeft met optimisme, doch veel met het gebrek aan degelijke kennis over wat slechts door ingewijden of openminded mensen doorgrond kan worden.

Ach ja, gelieve me te pardonneren. Ik laat me gaan in deze kolder van zeer complex samengesteld en daardoor moeilijk te doorgronden zinsconstructies waarin ik enkel poogde een dankbetuiging te richten tot, staat u me toe te zeggen, iemand waarvoor camaraderie prevaleert voor eigenbaat.

Of om het met mijn eigen spraakklanken dit woordenkraam te resumeren:

<= HELD!

Greetzz,... J.K.

 

Picture: Our King (of Summer) Richard LiONhARd

 

18:40 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |