30-07-06

blindelings

ik heb geleerd om blindelings te typen, niet door een typcursus te volgen maar door gewoon regelmatig te typen. soms zorgeloos, soms vol fouten maar altijd tijdens mijn zoektocht naar perfectie. ik heb geleerd in perfectie te geloven, door onvolmaaktheden te accepteren, door fouten te bekijken als een deel van universele waarheid. we vertoeven in een grote puzzel want allen hangen we vast aan het mysterie dat 'leven' heet. vaak groei ik door blindelings mijn vertrouwen aan iemand te schenken, want ik laat me niet graag vangen door me te laten meeslepen in slechte ervaringen. ik open mijn ogen voor positieve ervaringen, haal er energie uit en ben voorzichtig door rekening te houden met mijn kinderlijke naïviteit. ik heb geleerd om mijn angsten een plaats te geven, niet door me te isoleren maar door af en toe bang te zijn en te ondervinden dat ik kan overleven in deze chaotische maatschappij. ik heb geleerd om mezelf te zijn, soms door mijn ogen te sluiten wanneer ik dans, maar vooral door regelmatig op avontuur te gaan en zielsverwanten te ontmoeten. ik heb geleerd dat het leven geen zacht gekookt eitje is, niet dat ik geen zachtheid kan ervaren, maar door het leven soms blindelings en zorgeloos te leven bots ik soms toch wel eens ergens hard tegen aan. achteraf durf ik soms lachen met mijn eigen stomiteiten want een hard gekookt eitje kan soms wel smaken. ik heb ontdekt dat blinden soms beter kunnen zien dan wij, niet door me te focussen op hun ogen maar door mezelf te focussen op hun heldere kijk op deze blinde wereld.

dagelijks zijn er mensen op zoek naar een zonnebril, zonder te beseffen waar de zon is. dagelijks wordt ik verblind door felle zonnestralen, ze vertroebelen mijn kijk op de harde realiteit. 

de zon ziet mij graag. ze tovert mij bruin. ze laat de pijn smelten. 

soms vrees ik dat mijn leven een droom is en dat ik selectief blind ben voor het negatieve. maar zolang ik voorzichtig ben, leef en mijn best doe om anderen zo weinig mogelijk te kwetsen, hoef ik dan wel wakker geschud te worden?

tint

06:13 Gepost door Jan en Alleman in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

mooi lesje in de filosofie... Leest heel vlot.
Mooie vrouw ook, die linkse foto op je blog. Wie mag dat wezen??

Paul

Gepost door: Paul | 30-07-06

dankjewel! op dit moment staan er links 11 foto's op de blog. samen zijn wij jan en alleman!

Gepost door: tint | 30-07-06

awel... tint, ik ben blij dat ik herontdekt heb hoe mooi je wel bent :)niet alleen ben je een lekkere griet :p ook ben je altijd eerlijk en zie je overal het positieve en het goede! ik hou ook van je relativeringsvermogen. je vriendelijkheid! je grappig danspasje in het water :p spijtig dat je nu steeds nachtwerk moet doen! en je niet zoveel meer zult kunnen uitgaan! maar denk aan de centjes! nieuw zeeland en de zomer! geniet van de zomer en de liefde... xxx

Gepost door: lieke | 30-07-06

misschien bedoelt Paul Wannes wel, die mooie vrouw links op onze blog :-D

Gepost door: steffie | 31-07-06

Tja, Het is die instelling die twee mensen samenbracht EN uitelkaar dreef. Het leven is in evenwicht, voor elk negatief aspect bestaat er ook een positief.

De eeuwige compensatie, goed en kwaad, licht en donker, yin en yang. De wereld is een bol vol verwarring, een universum vol onbekende dingen.
Ik heb al zoveel kunnen ontekken en in weze nog niets gezien. Ik ben gelukkig en heb veel vrienden over heel de wereld versprijd. Ik voel me soms een beetje down en eenzaam.
De dualiteit in mijn bestaan, de tweeledigheid in het leven, even stil blijven staan in deze snelle wereld. Paradoxaal zo is het leven opgebouwd.

Zo kan men al gewaagd zelfs gaan stellen: "worden wij dan niet geïndoctrineerd dat indoctrinatie soiso slecht is?" Hoe tegenstrijdig kan het leven niet zijn?

Leef, en leef gelukkig. Wees nooit blind voor de dingen, maar trek je ze niet teveel aan. Ervaar de wereld, maar vergeet niet je vrienden om de hoek. Geef goede raad aan vrienden, maar zeg nooit wat ze moeten doen.
Werk om te leven, leef niet om te werken. Stempelen is leuk voor diegene die niet wil werken, maar vaak een hel voor diegene die geen kunnen vinden. Sta eens stil bij een groene plek, maar rij nooit door bij een rood licht.
Tijd vliegt, tenzij je er even bij gaat zitten. Leer te verdwalen en je zal de weg terugvinden. Teken op de muren maar schrijf nooit op het behang. Geloof straffe verhalen, maar neem roddels met een groote korrel zout. Geniet van de zon, en verwelkom de regen, want samen zorgen zij voor het leven.
Wees kwaad wanneer het hoort, maar leer te vergeven. Profiteer van het leven, nooit van je vrienden.

Leef, laat leven, leef mee, be-leef,...

Tint, mooie meid,
ik ben gelukkig dat ik je ken,
iedereen mag weten; het was een paradoxale tijd :o)
het gelukkigst en het ongelukkigst ooit,
maar ik straal nu van geluk,
want in de plaats is er nu een vriendschap,
en hopelijk gaat die nooit stuk.

Gepost door: JK | 01-08-06

:-) hey tintie, wondermooi stukje zeflrefelctie is dit! ik mag me ook één van de gelukkigen noemen die een schitterende ster als jij heeft mogen ontmoeten. Watn jij bent één van de weinige personen die zo'n openhied, heldere kijk en warm sterrenllicht uitstraalt, die ik ken.
Je positiviteit en levenslust werken aanstekelijk.
Je klaprozige blog werkte inspirerend voor de zich in de duisternis wentelende lord ;-)
eenlekkere meid ja, zoals liek zegt :p
en met een speelse zin voor grote avonturen!
hoog vliegen en soms hard vallen, dat sterkt een mens!
en volgens mij heb jij een goede kijk p de wereld of je nu af en teo verblind wordt dan wel een zonnebril of hebt dan wel even de roze bril op je neus staan hebt :p

greetz
the lord

Gepost door: lord cms | 01-08-06

Pauleke, Portugalleke Der staan wel degelijk verschillende schone vrouwen links op de blog en de schoonste in zwart-wit! Maar... vergis u niet, die bovenste foto is wel degelijk getrokken van een individu MET een penis en een stel kloten (niet zichtbaar op deze foto).
Ps: Erg mooie tekstjes van twee heel erg mooie mensen die beiden avontuurlijke wegen bewandelen... Het is leuk om terug thuis te zijn en vele fijne mensjes terug te ontmoeten, vooral na zalige Portugese avonturen! Jérö zei het al zo mooi:
Leef, laat leven, leef mee, be-leef,... Genieten,Respect,Humor,Liefde,Tolerantie,een beetje geld, nen duim en volle moed zijn dingen waar je ver mee komt op deze grote knikker. Tot in Lagos, of zelfs verder...

Gepost door: Wannes | 02-08-06

OF,... Of ook terug in België hoop ik,... of tja, anders blijf ik ginder wel zitten :)

Gepost door: Jero | 03-08-06

Wat zegt ne mens na al deze mooie reacties! Ik denk dat Tinne, Jero en Wannes al heel wat wijsheden hebben verkondigd. Aan Wannes: tof dat je terug bent en hopelijk tot gauw voor al die avonturen uit te wisselen. Aan Jero: spijtig (voor mij) dat je dit weekend op Dranouter bent, misschien zie ik je niet meer voor je Noorse reis! Alvast keiveel plezier gewenst en ik hoop je stiekem toch nog tegen te komen voor je vertrek (al zal het wel moeilijk zijn met onze drukke agenda's). Aan Tinne: ik ben eerder het type dat niet luidkeels van de daken schreeuwt hoe fantastisch ik een vriend/in vind, maar je weet toch dat ik blij ben dat ik je tot m'n beste vrienden mag rekenen!

Gepost door: Edwin | 04-08-06

youporn
juuueuye3 3 hh3hdh3ed h3hwwedh3hd3 3hed3edh3w

Gepost door: hetraifaer | 13-07-10

De commentaren zijn gesloten.