27-06-06

Plaatselijk kan het weerbericht me afwisselend sterk tot mateloos irriteren (deel 2/2).

De heer Fozzy volhard...


"Sabine echter, vervolgt ondertussen dartel en vol enthousiasme haar praatje: “Donderdag is het meestal bewolkt tot zwaarbewolkt met tussendoor enkele opklaringen. Het blijft overwegend droog maar plaatselijk is er nog kans op een bui”. Ondergetekende wordt letterlijk onpasselijk bij het aanhoren van deze overvloed aan betrekkelijke mededelingen: meestal, overwegend, plaatselijk, kans op, enkele opklaringen, … De inhoudelijke waarde van deze mededelingen is dus nihil, nada oftewel niets. Wat heeft een patiënt eraan als de dokter zou zeggen: “je gezondheid is meestal middelmatig tot goed, met plaatselijk kans op kanker en lokaal wisselen een chronische ziekte en blakende gezondheid elkaar af.” De auteur zal u mededelen: de medische professie zou het niet meer wagen 50 euro voor een consultatie te vragen na zulk een reeks non-informatie (lees: klinkklare nonsens).
Sabine gaat echter lustig door: “Donderdag en vrijdag schommelen de maxima meestal tussen 16 en 23 graden.” Ondertussen verlaat er nog enkel gal de slokdarm van ondergetekende, daar diens volledige maaginhoud de gebrilde witte vriend reeds heeft bereikt. Sabine is trots, ze kan de maximumtemperatuur met een accuraatheid van 7 graden voorspellen …
of toch niet helemaal … ze zegt “meestal”…
Overigens wil ik de lezers even onderstaande denkoefening aanraden: buiten is het putje winter en de verwarming staat op, het is een aangename 20 graden in de woonkamer en je leest een spannend boek. Wat als de thermostaat van de verwarming nu eens even ‘punctueel’ was als onze bevallige weervrouw? Ik meen te mogen veronderstellen dat 13 graden niet uitnodigt om gezellig in de fauteuil een hartverwarmend boek te lezen! Ook onze andere witte vriend, de koelkast kan zich dergelijke onnauwkeurigheden niet veroorloven. Bij 13 graden in de plaats van 6, zullen de potjes magere verse kaas als gekken door uw woonkamer lopen vanwege de verre staat van ontbinding waarin ze zich op dat moment zullen bevinden. Toegegeven, de auteur van dit stukje proza kan een atletiekwedstrijd onder bedorven melkproducten steeds waarderen, maar u begrijpt waar ik op doel: de dagtemperatuur voorspellen met een nauwkeurigheid van 7 graden werkt niet echt inspirerend daar de kans statistisch zeer klein is dat de temperatuur van vandaag meer dan zeven graden verschilt van deze van morgen.
Wat wil de auteur van deze aanklacht nu eigenlijk zeggen? Dat naar mijn mening een licht mongloïde chimpansee het weer even goed kan voorspellen als mevrouw Hagedoorn en meneer Deboosere. Tenslotte zegt mijn zeer bescheiden mening dat wanneer men poogt de stille oceaan met een feestrietje op te zuigen, men zijn tijd efficiënter gebruikt dan bij het aanschouwen van deze berg non-informatie vol relatieve begrippen en onnauwkeurigheden.

Ondanks deze aanklacht wenst ondergetekende van dit schrijven iedere lezer een zonnige dag…"

 

                            Fozzy, PWR

 (Professioneel Weerbericht Recencent)

 

15:52 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

mijn natuur

Beste bloggertjes, jullie zitten er wel erg grondig naast, ik lach in mn vuistje bij het lezen van de vele veronderstellingen over mijn identiteit! Misschien zijn enkele tips wel aan de orde:
- jullie kennen me allemaal
- ik ben verzot op kevers
- ik kijk graag films
- weet wel iets van computers af
- doe niets liever dan jullie allen voor het lapje houden!
 

Veel speur-genot!

Remember remember, the ...

Kever Wever

14:38 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Laatste loodjes...

Jah jero, ne frisbee doet minder zeer aan uw poep(meestal toch). Verdikke ik ben het leren kotsbeu, de laatste loodjes fysica wegen gelijk ne molensteen rond mijne nek. Kheb bijna zoiets van: ik rij terug :) Maar da zou stom zijn, kben nu al zo ver... Jero en Nelle, woensdag, dan gaat het (sport)kot te klein zijn voor ons! Al wie zin heeft om in de festiviteiten te delen... 28juni, morgen, ook wel woensdag, dan zijn de examens hier in Leuven gedaan en wordt er ook ne verjaardag of twee gevierd! De dag erna is het niet in Leuven, maar in werchter te doen: hete pepers en manu -> we komen er aan! Om dan als kers op de taart, zaterdag met een gezellig tuinfeestje te eindigen! Nog even dit: - Nen hele dikke mercie voor mijn Nelleke die echt een mega sjoeke is voor mij, ondanks da we elkaar veel hebbe moete misse dees examens...- Ook nen dikke mercie voor el Jérö die mij ook erg gesteund heeft in deze moeilijke tijden.

00:06 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

26-06-06

Zadelpijn

Dromen, mooie dingen,
vluchtige gedachten,
die meer kunnen betekenen,
dan enkele jaren of een eeuwigheid.

Ik ga er is aan beginnen,
ik verzamel al mijn krachten,
de afstand tot Namen berekenen,
en daarheen sjezen met een rotsnelheid.

maar eens goed en wel,
in het zadel en ver te trappen,
draaide ik verkeerd en vooral op en neer,
Om dan te beseffen dat ik daar alleen reed,...
 en pijn leed.

Dus besefte ik al snel,
beter om naar huis af te zakken,
want moest ik na dit stijgen of dalen nog een keer,
dan kan ik jullie al met zekerheid zeggen dat ik het weet,
Dat het me speet!


Moraal van het verhaal door mij geschreven,
beter een frisbee en nabije vrienden,
dan u aan loze beloften te binden,
was ik maar thuis gebleven. :o)


J. Kroel

P.s.: Ik was het niet.

18:54 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

zand

korrels zand

 

Diepe kuilen,

hoge bergen,

in het ruwe zand

alle korrels

gleden zachtjes

door mijn warme hand

 

ze gaven vorm

aan mijn gedachten,

volgden moeiteloos

mijn fantasie,

zo kwam mijn onrust

tot bedaren,

mijn wir-war

weer in harmonie.

 

15:35 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Detectivebureau Kwistetal

Om de speurneuzen onder jullie te begeleiden in hun zoektocht naar de toch ietwat mysterieuze medeblogger/hacker geef ik jullie een eerste vage richtlijn. Jullie kunnen bedenkingen over eventueel verdachte suspecten posten zodat iedereen de kans heeft zijn steentje mee te dragen in de zaak Mister X.

Veel geluk en uitpluisgenot!

Dieter in (veggie)burger

13:29 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-06-06

Hoihoi zonnetje en vakantie...

En dag mensjes,Ik ben stiekem binnengeslopen in dit blogje als onbekende kever wever (via via heb ik gewoon het paswoord kunnen bemachtigen) Ik hier als hacker op deze site als positieve kraker bloggen...hahahaaaOk, momenteel heb ik nog geen vakantie, maar binnenkort ben ik niet meer te houden en zullen de dagen tot de zon terug schijnt gevuld zijn! Veel succes aan alle ridders en prinsesjes die nog examens hebben!tot kijks...

19:35 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

de zee

aan alle jannemanne die dit weekend niet naar het gratis festivalletje in namen gaan: wie heeft er zin om mee te gaan kamperen en zotte, leuke, dolle, zonnige dingen te gaan doen aan de belgische kust? ik ga met steffie en jelle, tegenwoordig beter gekend als beffie en sexy. misschien gaan ankiespankie en trendy wendy ook wel mee. we vertrekken zaterdagochtend en komen zondagavond terug! de keuze van het kuststadje is nog niet bepaald, ik verwacht vandaag nog een smsje van steffie. ik ben ook nog op zoek naar een tentje... de mijne is vorige zomer gesneuveld door de wind in portugal.

tsjaauw!!
tot vanavond-groeties van tint

speciaal voor edwin het weerbericht, niet voor vandaag maar voor het weekend in oostende:

Morgen 
Zwaar bewolkt
Kans op neerslag: 5%
Temperaturen:
Min : 11°
Max : 24°
Wind
O, 15 km/h
Zondag 25
Regenbuien
Kans op neerslag: 40%
Temperaturen:
Min : 15°
Max : 22°
Wind
NO, 20 km/h

10:02 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-06-06

Plaatselijk kan het weerbericht me afwisselend sterk tot mateloos irriteren (Deel 1/2).

Dinsdagavond, de klok zegt kwart voor acht en het Journaal loopt ten einde. Ondergetekende van dit schrijven heeft zonet het gros van het leed van de wereld op het netvlies laten projecteren. Desalniettemin doen een aantal van de ongetwijfeld nauwkeurig geselecteerde nieuwsitems ietwat banaal aan: nieuwscorrespondent helpt eendenfamilie van de middenberm naar de pechstrook, Boliviaan herkent hoofd van Jezus in een geroosterd sneetje aldi-brood, Vader Arbraham eist zijn deel van de miljoenenkoek inzake een pluchen beestje genaamd Wuppie, om nog maar te zwijgen over de beurscijfers (wat heeft het in godsnaam nut elke dag de drie sterkste stijgers en dalers te laten zien?! Heeft iemand ooit al aandelen van Vleesverwerkingsbedrijf  Verachtert gekocht omdat dit ontgetwijfeld immens sympathieke familiebedrijf op 23 januari jongstleden bij de drie sterkste stijgers zat???)…

Ondanks de ogenschijnlijke banaliteit van deze berichtgeving is het einde van dit euvel geenzins in zicht. Het weerpraatje met Frank of Sabine staat immers nog keurig op haar kijkers te wachten (waarom spreken we de weerman/vrouw plots met de voornaam aan? Is Frank of Sabine dan zoveel mooier dan Armand (Pien)?).

 

Het begin van het weerbericht vormt meteen ook het dieptepunt ervan: Sabine begint met het weer van de afgelopen dag! Ik meen met een gerust hart te mogen stellen dat de enige zielen die daar ook maar enige boodschap aan hebben coma-patiënten zijn, die het geluk hebben net die avond vlak voor het weerpraatje van Sabine te zijn ontwaakt én bovendien een aangeboren interesse hebben voor eventuele meteorologische veranderingen tijdens hun diepe slaap. Ondergetekende van dit schrijven vindt zichzelf niet terug in bovenvermelde categorie en krijgt dan ook incoherente stoelgang van deze volstrekt overbodige informatie. Eenieder medemens heeft het weder van de afgelopen 24 uur immers zonet de hele dag aanschouwd! De auteur van deze geschreven ergernis beseft reeds op dit punt van het weerbericht dat dit twee minuten van zijn leven waren, die de schrijver nooit of te nimmer terug zal zien…

 

Het vervolg van dit relaas vol ergernis volgt binnen enkele dagen...

 

Dit zijn de schattige beestjes uit de LP "Vader Abraham en de Wondere Wuppie-Wereld" (zie supra)

 

 

Fozzy de criticaster

14:51 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

21-06-06

op zoek naar ticket voor rock werchter

ik ben nog maar pas te weten gekomen dat ik volgende week donderdag een dagje verlof zal hebben wat wil zeggen dat ik dan toch naar rock werchter zou kunnen gaan! maar... nu blijkt het dat alle tickets voor donderdag 29 juni al uitverkocht zijn. :os is er iemand die zijn dagticket aan mij wil oververkopen? je zou mij er heel erg vrolijk mee kunnen maken...

dank bij voorbaat!

groeties van tint op het werk

17:51 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Het vakantiegevoel

Eindelijk gedaan met de examens en dus is het tijd om te onsnappen.Twee van de vier examens waren al zeker goed,dus het is nog wat afwachten wat gevolgen zijn voor de anderen.

Trouwens deze blog is een zeer mooie creatie zodat we met elkaar toch beter contact kunnen houden ;)

En vrijdagavond vertrek ik samen met Dieter,Ann-Sophie en nog anderen richting Namen met fiets en passeren we ook langs de tentoonstelling van Mister O.

 

Tot gauw xx

Fomas

11:39 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-06-06

nog wat en vanalles

ola, ik ben onder de indruk van dit 9-man spektakel, goed gedaan edwin en kim! hier zit ik in kleermakertjeszit in het appartement van mn broerie die na een boefkick nu een praatkick heeft. terwijl we hier met ons driekes (annso is ook van de partij!) aan het discussiëren zijn over de raf zijn kookkunsten (hij kookt nogal plattekes ;o) rust ik een beetje uit na een avondje intensief sporten met nellebelle in schellebelle. na gisteren in mechelen met line nog gebuikdanst te hebben zullen mijn spieren morgen wel stijf zijn! door het dolle heen ga ik nu met annso nog een sigaretje roken en dan ga ik slapen, wie weet krijg ik vannacht in dromenland van jan en alleman wel een massage... dat zou niet slecht zijn, 18 handen als die van mij zouden meewerken.

schaap zacht makkers! kus, tint

prent: by dieter (tint met limousine in het lierse begijnhof)

23:47 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-06

tzomert

fijn toch he zo'n gezammelijk blogje, hoewel ik hier totaal geen verstand van heb is het me toch (na enige tijd weliswaar) gelukt om hier iets te typen...bij gebrek aan inspiratie (mijne haarrekker zit te strak) en wat weinig tijd (ik ga mijn haar kleuren...misschien wel in het groen ) zal het dit zowat zijn....volgende keer als mijn haarrekker doorheen den dag wat losser zit zal er misschien wat meer zinnigs te vertellen vallen. 

groetjes nelle

 

19:14 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nu is het aan jullie,

en posten maar!
 
 
Edwin en Kim

13:03 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |