27-06-06

Plaatselijk kan het weerbericht me afwisselend sterk tot mateloos irriteren (deel 2/2).

De heer Fozzy volhard...


"Sabine echter, vervolgt ondertussen dartel en vol enthousiasme haar praatje: “Donderdag is het meestal bewolkt tot zwaarbewolkt met tussendoor enkele opklaringen. Het blijft overwegend droog maar plaatselijk is er nog kans op een bui”. Ondergetekende wordt letterlijk onpasselijk bij het aanhoren van deze overvloed aan betrekkelijke mededelingen: meestal, overwegend, plaatselijk, kans op, enkele opklaringen, … De inhoudelijke waarde van deze mededelingen is dus nihil, nada oftewel niets. Wat heeft een patiënt eraan als de dokter zou zeggen: “je gezondheid is meestal middelmatig tot goed, met plaatselijk kans op kanker en lokaal wisselen een chronische ziekte en blakende gezondheid elkaar af.” De auteur zal u mededelen: de medische professie zou het niet meer wagen 50 euro voor een consultatie te vragen na zulk een reeks non-informatie (lees: klinkklare nonsens).
Sabine gaat echter lustig door: “Donderdag en vrijdag schommelen de maxima meestal tussen 16 en 23 graden.” Ondertussen verlaat er nog enkel gal de slokdarm van ondergetekende, daar diens volledige maaginhoud de gebrilde witte vriend reeds heeft bereikt. Sabine is trots, ze kan de maximumtemperatuur met een accuraatheid van 7 graden voorspellen …
of toch niet helemaal … ze zegt “meestal”…
Overigens wil ik de lezers even onderstaande denkoefening aanraden: buiten is het putje winter en de verwarming staat op, het is een aangename 20 graden in de woonkamer en je leest een spannend boek. Wat als de thermostaat van de verwarming nu eens even ‘punctueel’ was als onze bevallige weervrouw? Ik meen te mogen veronderstellen dat 13 graden niet uitnodigt om gezellig in de fauteuil een hartverwarmend boek te lezen! Ook onze andere witte vriend, de koelkast kan zich dergelijke onnauwkeurigheden niet veroorloven. Bij 13 graden in de plaats van 6, zullen de potjes magere verse kaas als gekken door uw woonkamer lopen vanwege de verre staat van ontbinding waarin ze zich op dat moment zullen bevinden. Toegegeven, de auteur van dit stukje proza kan een atletiekwedstrijd onder bedorven melkproducten steeds waarderen, maar u begrijpt waar ik op doel: de dagtemperatuur voorspellen met een nauwkeurigheid van 7 graden werkt niet echt inspirerend daar de kans statistisch zeer klein is dat de temperatuur van vandaag meer dan zeven graden verschilt van deze van morgen.
Wat wil de auteur van deze aanklacht nu eigenlijk zeggen? Dat naar mijn mening een licht mongloïde chimpansee het weer even goed kan voorspellen als mevrouw Hagedoorn en meneer Deboosere. Tenslotte zegt mijn zeer bescheiden mening dat wanneer men poogt de stille oceaan met een feestrietje op te zuigen, men zijn tijd efficiënter gebruikt dan bij het aanschouwen van deze berg non-informatie vol relatieve begrippen en onnauwkeurigheden.

Ondanks deze aanklacht wenst ondergetekende van dit schrijven iedere lezer een zonnige dag…"

 

                            Fozzy, PWR

 (Professioneel Weerbericht Recencent)

 

15:52 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

:oD hahahaha*

Gepost door: tint | 27-06-06

Droomwerkrencensie Laat deze kritische beschouwing van een werk van wetenschap het bijbrengen van inzicht in deze duistere tijden onze zielen verlichten,...

dank aan Fozzy

Gepost door: JK | 27-06-06

awel hahahahaha :D
ik heb trouwes nog is gevraagd aan mijn expertstiefpa wat het verschil tussen een kever en een geit is... adembenemend :)

Gepost door: lieke brood | 27-06-06

De commentaren zijn gesloten.