22-06-06

Plaatselijk kan het weerbericht me afwisselend sterk tot mateloos irriteren (Deel 1/2).

Dinsdagavond, de klok zegt kwart voor acht en het Journaal loopt ten einde. Ondergetekende van dit schrijven heeft zonet het gros van het leed van de wereld op het netvlies laten projecteren. Desalniettemin doen een aantal van de ongetwijfeld nauwkeurig geselecteerde nieuwsitems ietwat banaal aan: nieuwscorrespondent helpt eendenfamilie van de middenberm naar de pechstrook, Boliviaan herkent hoofd van Jezus in een geroosterd sneetje aldi-brood, Vader Arbraham eist zijn deel van de miljoenenkoek inzake een pluchen beestje genaamd Wuppie, om nog maar te zwijgen over de beurscijfers (wat heeft het in godsnaam nut elke dag de drie sterkste stijgers en dalers te laten zien?! Heeft iemand ooit al aandelen van Vleesverwerkingsbedrijf  Verachtert gekocht omdat dit ontgetwijfeld immens sympathieke familiebedrijf op 23 januari jongstleden bij de drie sterkste stijgers zat???)…

Ondanks de ogenschijnlijke banaliteit van deze berichtgeving is het einde van dit euvel geenzins in zicht. Het weerpraatje met Frank of Sabine staat immers nog keurig op haar kijkers te wachten (waarom spreken we de weerman/vrouw plots met de voornaam aan? Is Frank of Sabine dan zoveel mooier dan Armand (Pien)?).

 

Het begin van het weerbericht vormt meteen ook het dieptepunt ervan: Sabine begint met het weer van de afgelopen dag! Ik meen met een gerust hart te mogen stellen dat de enige zielen die daar ook maar enige boodschap aan hebben coma-patiënten zijn, die het geluk hebben net die avond vlak voor het weerpraatje van Sabine te zijn ontwaakt én bovendien een aangeboren interesse hebben voor eventuele meteorologische veranderingen tijdens hun diepe slaap. Ondergetekende van dit schrijven vindt zichzelf niet terug in bovenvermelde categorie en krijgt dan ook incoherente stoelgang van deze volstrekt overbodige informatie. Eenieder medemens heeft het weder van de afgelopen 24 uur immers zonet de hele dag aanschouwd! De auteur van deze geschreven ergernis beseft reeds op dit punt van het weerbericht dat dit twee minuten van zijn leven waren, die de schrijver nooit of te nimmer terug zal zien…

 

Het vervolg van dit relaas vol ergernis volgt binnen enkele dagen...

 

Dit zijn de schattige beestjes uit de LP "Vader Abraham en de Wondere Wuppie-Wereld" (zie supra)

 

 

Fozzy de criticaster

14:51 Gepost door Jan en Alleman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

verrassend schrijfsel haha* grappig om te lezen ed! ik moet bekennen dat ik niet wist dat jij zo geestig kon schrijven. tot vanavond!

Gepost door: tint op het werk | 23-06-06

ik ben is benieuwd.. of we aan het weer van de komende dagen gaan geraken in uw verhaal :o) (spijtig genoeg heeft tint het al een beetje verklapt :p)

Gepost door: ondergetekende | 23-06-06

ondergetekende... ...

Gepost door: uw vriendinneke, dus! | 23-06-06

morele steun voor sabine! wanneer ik binnenkort met nachtwerk start zal ik na mijn slaapjes overdag waarschijnlijk zinloos toch wel benieuwd zijn naar de weerberichten van de voorbije dagen... :o)

Gepost door: tint | 23-06-06

Incoherente stoelgang is iets waar men ook last van kan krijgen bij een te hoog gehalte taurine in het bloed/lichaam. Deze stof verdooft namelijk gedeeltelijk onze dunne darm, waardoor er te weinig water gereabsorbeerd kan worden in ons lichaam, het gevolg is: scheiterij!
Maar das een belachelijk weetje natuurlijk voor mensen die geen overdreven hoeveelheden golden power-achtige dranken binnenslagen dezer dagen...
Ed, jij zorgt voor pret!
Veel plezier aan zee, hopelijk zit het weer mee!

Gepost door: de mysterieuze cracker | 23-06-06

De commentaren zijn gesloten.